logo

veelgestelde vragen Kan Verschuur administratie mij vooraf een indicatie geven van de kosten voor het verzorgen van mijn boekhouding en het doen van belastingaangiften?
U bent van harte welkom voor een vrijblijvend introductiegesprek. Wanneer u tijdens dit gesprek al uw gegevens meeneemt, dan kan er een inschatting gemaakt worden hoeveel het u ongeveer gaat kosten.

Kan Verschuur administratie een jaarrekening voor mijn bedrijf opmaken?
Jazeker, Daan Verschuur is fiscaal econoom en kan een jaarrekening voor uw bedrijf opmaken. Accountantsbureaus kunnen dit ook voor u doen, echter dit is vaak een zeer prijzige aangelegenheid. Verschuur administratie biedt u voordelige tarieven.

Ik heb een financieel verslag nodig voor de bank, kan Verschuur administratie dit voor mij opstellen?
Ja, ook dit is mogelijk. Een financiële verslag wordt vaak gevraagd door banken bij de aanvraag van een hypotheek of bedrijfslening.

Kan Verschuur administratie & fiscale diensten mij ook begeleiden wanneer ik zelf een boekhouding bijhoud?
Ja, dat kan zeker. Dit komt vooral veel voor bij het Midden- en Klein Bedrijf. Verschuur administratie kan hier begeleiding bij geven. Zie verder onder MKB.
Wanneer u een eenmanszaak heeft is het belangrijk om te kijken of het verzorgen van een eigen boekhouding u daadwerkelijk geld bespaart. Gebleken is dat de controle die uiteindelijk uitgevoerd moet worden soms zoveel tijd kost, dat het voordeliger is om uw boekhouding volledig te laten inboeken door ons kantoor.

Wat is het verschil tussen inkomstenbelasting (IB) en omzetbelasting (OB)?
Omzetbelasting is hetzelfde als de af te dragen BTW. BTW die je op je facturen vermeldt moet je over het algemeen afdragen aan de Belastingdienst. Dit kan jaarlijks of per kwartaal gebeuren. De Belastingdienst laat per brief weten wanneer de aangifte gedaan moet worden.
Inkomstenbelasting wordt jaarlijks afgedragen en is de daadwerkelijke belasting die over het inkomen afgerekend moet worden.

Kom ik in aanmerking voor de ondernemersaftrek?
Wanneer u meer dan 1225 uren voor uw bedrijf werkt dan komt u in aanmerking voor de zelfstandigenaftrek. Startende ondernemers kunnen bovendien de eerste drie jaar een extra startersaftrek krijgen.

Wanneer ben ik verplicht aangifte inkomstenbelasting te doen?
In principe bent u altijd verplicht aangifte inkomstenbelasting te doen, echter, wanneer u alleen in loondienst bent en verder geen aftrekposten hebt (zoals een eigen woning, studieschuld etc.) dan hoeft dit niet, dan doet uw werkgever dit voor u.

Wanneer ben ik verplicht aangifte omzetbelasting te doen?
Wanneer u ondernemer bent en op jaar basis ongeveer €1345,00 of meer aan BTW moet afdragen, dan bent u verplicht aangifte omzetbelasting te doen.